Támogató Centrum

Segítő szolgáltatások a szociális, a gyermekvédelmi,
a gyermekjóléti terület dolgozói számára

Zöld szám: 06-80-205-166
Tanácsadó felületünkhöz Kattintson ide

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásval valósul meg. - TÁMOP-5.4.4-09/2-B-2009-0001

UW

United Way Kisalföld Alapítvány

uwlogo.jpg

A United Way Magyarország hálózati tagjaként célunk a magyar társadalom erősítése, valamint a civil és üzleti szféra együttműködésének fejlesztése és a helyi közösségek szükségleteinek felmérésén alapuló, hiánypótló szolgáltatások támogatása hatékony és átlátható adománygyűjtés és forráselosztás, szolgáltatások révén.
Az 1992 óta működő, és 1998 óta közhasznú bejegyzéssel bíró United Way Kisalföld Alapítvány, mint közhasznú civil szervezet alapító dokumentumában megfogalmazott alaptevékenységek mentén szervezi napi munkáját a nyugat-dunántúli régióban. Az Alapítvány munkáját 10 fős önkéntes kuratórium segíti, vállalatok, civil szervezetek, és a helyi közösség vezetőinek részvételével. Együttműködésük révén a helyi erőforrások megsokszorozódnak, és erősödik a közösség önsegítő képessége.
Alapítványuk célja a civil és üzleti szféra együttműködésének fejlesztése, a helyi szükségletek felmérésén alapuló, hiánypótló szolgáltatások támogatása hatékony és átlátható adománygyűjtés és forráselosztás, szolgáltatások révén.

Tevékenységeink:

I. Az ún. szolgáltató funkció biztosításával főként az egészségügyi, szociális szféra erősödését támogatjuk fejlesztő programjainkkal (képzések, tréningek, tanácsadások), valamint szakmai fórumok szervezésével.
a. Szociális szakemberek számára biztosított szolgáltatások
1996-ban az EK Phare programjának támogatásával, a szociálpolitikai innováció, a szociális szektor fejlesztése céljából Regionális Forrásközpont programot indítottunk, a programmal hozzájárultunk a régió szociális szolgáltatásinak minőségi-, mennyiségi- és szervezeti fejlesztéséhez, a szociális ellátás területén dolgozók körében képzettségi szint emeléséhez, új szakismeretek elsajátításához.
Bár a finanszírozás azóta megszűnt, a program által nyújtott szolgáltatások - képzések, fórumok, kutatások stb. - 13 éve sikerrel működnek.
b. Civil szervezetek számára nyújtott szolgáltatások:
1. Képzési-, képzéssel egybekötött foglalkoztatási projektjeinken keresztül igyekszünk hozzájárulni a munkanélküliség csökkentéséhez és a társadalmi egyenlőség megteremtéséhez: HEFOP-221; HEFOP-231; HEFOP-223; TÁMOP-531.
2. A GyMS Megyei Civil Szolgáltató Központ működtetésének célja a nonprofit szféra szereplőinek támogatása, erősítése, szektorközi együttműködések indukálása és támogatása, valamint ezek szakmai és módszertani hátterének biztosítása. Ösztönözzük a civil szervezetek közreműködését a helyi és regionális döntéselőkészítésben, a döntéshozatali munkában. Standardizált szolgáltatásaink:
- Képzések, tréningek, konferenciák szervezése;
- Tanácsadások (jogi, pénzügyi, pályázati, informatikai);
- Információ szolgáltatása és áramoltatása;
- Non-profit könyvtár és dokumentumtár fenntartása és bővítése;
- Pályázatfigyelés, pályázati dokumentáció biztosítása.
A CISZOK alapszolgálatásaira épült a TÁMOP-553-as programunk, melynek célja a programban résztvevő civil szervezetek egyéni fejlesztési terven alapuló fejlesztése volt.
3. Önkéntesség témakörében megvalósított programok:
- Önkéntes foglalkoztatási pilot program: civil szervezetek számára önkéntes foglalkoztatással kapcsolatos ismeretek átadása, felkészítésük az önkéntesek fogadására; győri egyetemisták önkéntes hajlandóságának vizsgálata, fogadó szervezetekhez való közvetítése.
- Ötlet program (2006-2009) az OFA által támogatott programban önkéntes fogadó szervezetként veszünk részt.
- 2006- jelenleg: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (PAMOK) önkéntes stratégiájának kidolgozása, önkéntesek toborzása.
- Önkéntes Centrum működtetése Győr-Moson-Sopron megyében, az önkéntesség hazai elterjesztésének elősegítése érdekében.

II. Klasszikus mecénás funkció, mely a rászorulók felé nyújt támogatást:
Alapítványunk alapfilozófiája szerint célja, hogy hozzájáruljon a bármely szempontból hátránnyal élők esélyegyenlőségének kialakításához, fenntartásához és társadalmi beilleszkedéséhez. Ez a rendkívül összetett feladat tevékenységeinkben elsősorban az egészségügyi és/vagy szociális szektorhoz kapcsolódik. Az UW támogató tevékenysége a szociális szektorban az ingyenes kurzusok, tanácsadások, fejlesztő programok szervezése, adományok gyűjtése és szétosztása mentén figyelhető meg, melyek fókuszában minden esetben a rászorulók (fogyatékkal élők, idősek, hátrányos helyzetű csoportok, szenvedély betegek, pártfogói felügyelet alatt állók, megváltozott munkaképességűek stb.) állnak.

United Way Kisalföld Alapítvány

RENDEZVÉNYNAPTÁR
<< 2021. május >>
HKSZCSPSZOV
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
web by:
   |   
Copyright © 2010 RSZFK - WebMark   |   centrum kukac rszfk pont hu   |      |   Adatvédelmi nyilatkozat    |   Felhasználási feltételek   |   Minden jog fenntartva
REGIONÁLIS SZOCIÁLIS FORRÁSKÖZPONT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFTUNITED WAY KISALFÖLD ALAPÍTVÁNYTÁRSADALMI EGYESÜLÉSEK ZALA MEGYEI SZÖVETSÉGE EGYESÍTETT BÖLCSÖDEI INTÉZMÉNY EGYESÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY