Támogató Centrum

Segítő szolgáltatások a szociális, a gyermekvédelmi,
a gyermekjóléti terület dolgozói számára

Zöld szám: 06-80-205-166
Tanácsadó felületünkhöz Kattintson ide

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásval valósul meg. - TÁMOP-5.4.4-09/2-B-2009-0001

TESZ

Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége

tesz_logo.jpg

A Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége 1990-ben 52 civil szervezet összefogásával alakult meg. Az alapításkor az alábbi küldetést fogalmaztuk meg: az egyéni és közösségi autonómia kiépülésének, a civil mozgalmak szerveződésének szorgalmazása, támogatása. Szervezetünk azon munkálkodik, hogy segítse létrejönni azokat a csoportosulásokat, amelyek valamely helyi érdekeket, illetve szakjellegű egyéni és közösségi csoportérdekeket szolgálnak, valamint jó indulási körülményeket (inkubátor) biztosít az egészségügyi és a korosztályos problémákhoz kötődő szervezetek számára.                           
Az elmúlt években Európai Uniós pályázatoknak köszönhetően jelentősen bővült tevékenységünk. Jelenleg közel 100 civil szervezettel, valamint közel 80 nyugdíjas klubbal, körrel, tagszervezettel tartunk kapcsolatot, számukra szolgáltatásokat szervezünk.

Főbb tevékenységeink:

 • Közel 100 civil szervezetnek biztosítunk közvetlenül működési hátteret, együttműködő partnerként tanácsadói, szakmai, segítő szerepkörben, főként Zalaegerszegen, Keszthelyen, Nagykanizsán és ezek vonzáskörzetében.
 • A TESZ Zala Megyei Szövetsége 1995-ben PHARE támogatással hozta létre a szociálpolitikai fejlesztési programok ellátására a Regionális Szellemi Forrásközpontot. A Forrásközpont segítséget nyújt a szociális problémák feltárásához, a szociális ellátórendszer átalakításához, a szociálpolitika helyi célkitűzéseinek megvalósításához.
 • Szervezzük a szociális alap- és szakellátásban dolgozók szupervíziós foglalkozásait.
 • A Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízása alapján végezzük a szociális földprogramok, és a regionális szociálpolitikai tanács menedzselési feladatait, valamint szakmai hálózatfejlesztési központot is működtetünk.
 • Működtetjük a szociális célú civil szervezetek hálózatfejlesztő központját:
  • Tanácsadást, információszolgáltatást biztosítunk az önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, és a lakosság részére,
  • Szociális rendezvényeket, előadásokat, fórumokat, konferenciákat szervezünk az együttműködő partnerek számára,
  • Figyelemmel kísérjük a pályázatokat, közreműködünk az elkészítésében, segítjük a programok megvalósítását,
  • Információs adatbázissal, és szakértőkkel segítjük az új szociálpolitikai kezdeményezések kidolgozását.

Az elmúlt időszakban sikerrel szerveztünk képzést a cigány kisebbségi önkormányzati vezetőknek, és alakítottuk a további cigány fejlesztési program vázát. Elkezdtük a hátrányos helyzetű rétegek megyei szintű vizsgálatát. Napi munkakapcsolat alakult ki a nyugdíjas házak szervezeteivel. Szervezetünk nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezik. Együttműködünk szlovéniai és osztrák társszervezetekkel.
A központunk székhelye Zalaegerszegen a Tudomány és Technika Házában lévő, saját tulajdonú épületrészben van, ahol tanácskozó és adminisztratív célokat szolgáló irodák segítik a munkát. Emellett Keszthelyen szintén saját tulajdonunkban van egy 200 m2 hasznos alapterületű önálló irodaház, amely alkalmas a társadalmi szervezetek színvonalas kiszolgálására. A Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége nyitott minden, a saját környezete életének jobbításáért tenni akaró állampolgár és szervezet számára.

Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége

RENDEZVÉNYNAPTÁR
<< 2021. május >>
HKSZCSPSZOV
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
web by:
   |   
Copyright © 2010 RSZFK - WebMark   |   centrum kukac rszfk pont hu   |      |   Adatvédelmi nyilatkozat    |   Felhasználási feltételek   |   Minden jog fenntartva
REGIONÁLIS SZOCIÁLIS FORRÁSKÖZPONT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFTUNITED WAY KISALFÖLD ALAPÍTVÁNYTÁRSADALMI EGYESÜLÉSEK ZALA MEGYEI SZÖVETSÉGE EGYESÍTETT BÖLCSÖDEI INTÉZMÉNY EGYESÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY