Támogató Centrum

Segítő szolgáltatások a szociális, a gyermekvédelmi,
a gyermekjóléti terület dolgozói számára

Zöld szám: 06-80-205-166
Tanácsadó felületünkhöz Kattintson ide

A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásval valósul meg. - TÁMOP-5.4.4-09/2-B-2009-0001

EBI

Egyesített Bölcsődei Intézmény

ebi_logo.jpg

Szombathely városban a 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását az Egyesített Bölcsődei Intézmény 7 működő bölcsődéjében 494 férőhelyen biztosítja.
Az intézmény felvételi területe: Szombathely Megyei Jogú Város, valamint az intézményi társulást alkotó települések közigazgatási területe.

Az intézmény alaptevékenysége:
- A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás része, a családban nevelkedő 20 hetes - 3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű nevelését – gondozását végző intézmény. Ha a gyermek testi vagy szellemi fejlettségi szintje alapján még nem érett az óvodai nevelésre, a 4. életévének betöltését követő augusztus 31-ig nevelhető és gondozható a bölcsődében.
- Sérült gyermekek gondozása integrált bölcsődei csoportban.
- Egészséges, korszerű táplálkozás, speciális diéta (tej, tojás) biztosítása.

A bölcsődei nevelés - gondozás célja: a családban nevelkedő kisgyermek számára a családi nevelést segítve, napközbeni ellátás keretében a gyermekek fizikai- és érzelmi biztonságának megteremtésével történik a gyermekek nevelése – gondozása.
 Szakképzett gondozóink felsőfokú szakképzettséggel rendelkeznek, egy részük diplomás. A gondozók megteremtik és biztosítják a gyermekek harmonikus fejlődésének feltételeit, figyelembe veszik egyéni sajátosságaikat.
Nevelői módszerükben a pozitívumokra való törekvés, elismerés a döntő. A bölcsődékben tudatosan tervezett programok kapcsolódnak az adott bölcsőde szakmai programjához, évszakhoz, ünnephez. Ezeken a jeles napokon kívül minden bölcsődének vannak saját rendezvényei, programjai, melybe bevonják a családokat is.
Az Egyesített Bölcsődei Intézmény Napraforgó Módszertani Bölcsődéje (1971-től Megyei Módszertani Bölcsőde) sikeresen pályázott a gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások módszertani feladatainak ellátására, így 2003. szeptember 15-től az Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium (jelenleg NEFMI) valamint második alkalommal az ötéves pályázati ciklus letelte után 2008. szeptember 15-től az akkori Szociális és Munkaügyi Minisztérium   kijelölő határozata értelmében a Nyugat-dunántúli régió Módszertani Központjaként működik.
A Nyugat-dunántúli régió jelenleg 65 bölcsőde, 2881 férőhelyen és 33 családi napközi 221 férőhelyen biztosítja a régióban a gyermekek napközbeni ellátását.
 4 fős módszertani team végzi a régióban folyó látogatásokat, gyámhivatali felkérésére az ellenőrzéseket, elkészíti a feljegyzéseket, szerkeszti, írja a régió folyóiratát, meghívókat, körleveleket, statisztikákat, beszámolókat, munkaterveket készítenek, konferenciákon vesznek részt. Előadásokat, továbbképzéseket szerveznek, szakértői és szakmai véleményeket adnak ki, részt vesznek az országos kutatómunkákban a bölcsődei ellátás területén, ehhez szakmai anyagokat írnak és véleményeznek, napi kapcsolatban vannak a régió bölcsődéivel és a többi régióközponttal.

Egyesített Bölcsődei Intézmény

RENDEZVÉNYNAPTÁR
<< 2021. május >>
HKSZCSPSZOV
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
web by:
   |   
Copyright © 2010 RSZFK - WebMark   |   centrum kukac rszfk pont hu   |      |   Adatvédelmi nyilatkozat    |   Felhasználási feltételek   |   Minden jog fenntartva
REGIONÁLIS SZOCIÁLIS FORRÁSKÖZPONT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFTUNITED WAY KISALFÖLD ALAPÍTVÁNYTÁRSADALMI EGYESÜLÉSEK ZALA MEGYEI SZÖVETSÉGE EGYESÍTETT BÖLCSÖDEI INTÉZMÉNY EGYESÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY